13 Haziran 2015 Cumartesi

Hardtop ve üstü açık araçlarda kapı, cam, tavan fitillerinin bakımı...

Hardtop cabrio araçlarda fitil bakımı en önemli yapılması gerekenlerdendir. Araç sık kullanılıyorsa ayda bir yapılmalıdır. En kötü yaz başında ve kış başında olmak üzere senede iki kere yapmak gerekir.

Birleşim yerlerinde ki fitiller zamanla kirlenerek kuruyor çatlıyor, bu durum gıcırtılara ve su sızmalarına neden oluyor. Volkswagen EOS için Krytox ürünü öneriliyor fakat bu ürün Türkiye'de yok yurt dışından getirtmek gerek ve oldukça küçük bir ürün. Açıkçası servisin bana verdiği ürün başka bir ürün ve bence yeterli bir ürün, fiyatı da uygun, ayrıca sprey olarak kullanabiliyoruz bu bir avantaj. 

HENKEL TEROSON- Kauçuk, Lastik Bakım Spreyi

Tüm üstü açık araçlarda kullanılabilecek bir ürün. birleşim fitillerinin ve kapı cam fitilleri bagaj fitillerine hafifçe sıkıp, parmaklarımızla iyice yediriyoruz. daha ilk kullanmada ne kadar yumuşadığını fark edersiniz. Uygulamadan önce fitilleri temiz bir bezle iyice temizlemek şart.

 2 cam arasındaki fitile uyguluyorsunuz.
Sunroof ve kayar tavan üzerinde bulunan fitillere uyguluyorsunuz. Burada önemli bir detay var. Sunroof açılırken kayan sistemin ilerlediği bölüm mutlaka birazcık yağlanmalı, bu fitilin sürtünmesiyle oluşan sesi engelleyecek. Bunu da başka bir konuda uygulama resimleriyle anlatmaya çalışacağım.

İşlemi tamamladıktan sonra aracınızı kullanırken ne bir gıcırtı kalıyor, ne de pis bir görüntü. Ayrıca su sızıntılarının da önüne geçmiş oluyorsunuz. Genelde sunroof lu araçlarda da kullanılması faydalı olur. Kapı fitilleri içinde her araçta uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder